RİZE YAYLALARI
Rize yaylalarını gezdum, gördum, sendagez diye yazdum.
LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ
Likya Yolu yürüyüşümü buradan okuyabilirsiniz.
BATI KARADENİZ'İ GÖRÜN
Batı Karadeniz'de Kelebeğin rüyasına yolculuk başlıyor.
Site Haritası
Takvim

SPOR TURİZMİ DE KRİZDE

Antalya'da kış aylarında da otellerin açık kalmasında önemli rol oynayan spor turizminin iki yıldır yaşadığı kriz aşılmaya çalışılıyor


Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Recep Şamil Yaşacan, kamp döneminde Antalya'da futbol kamp sayısının yeniden 2 binli rakamlara çıkması içim çaba harcadıklarını söyledi.
 
Festivallere verilen teşvik gibi yapılacak spor turnuvalarına ve yeni tesislere de teşvik verilmesi gerektiğini belirten Yaşacan, "Teniste, golfte olduğu gibi futbolda da dünyadaki büyük takımların katılacağı ödüllü turnuvalar düzenlenmeli" dedi.
 
Antalya'da kış sezonunda doping etkisi yapan spor turizminde krizin aşılmaya çalışıldığını belirten Yaşacan, kamp sayısının 2 bin 500, gelirin 100 milyon Avro'ya çıkartılmasının hedeflenmesi gerektiğini söyledi.
 
 
Antalya'da yıllar önce ilkel koşullarda kısıtlı bir şekilde başlayan spor kamplarının, yaz aylarına sıkışmış turizmin kış dönemindeki kurtuluş reçetelerinin başında geldiğini söyleyen Yaşacan, Turizmin 12 aya yayılması ve kış sezonunda otellerin açık kalması için Antalya'nın elindeki en önemli kozlardan biri olan spor turizminde bu yıl, 2014’te 2 bin 500 takım ve 100 milyon gelir ile ulaşılan rakamın yeniden elde edilebileceğini bildirdi.
 
Antalya'da otellerin bünyesindeki 157 uluslararası standartta futbol sahası ise Avrupa'daki kamp yerlerinin başında geldiğine işaret eden Yaşacan, 2015'te Rusya'da yaşanan devalüasyon, 2016'da ise uçak krizi ve siyasi gerilimler nedeniyle dabe alan ve kamp sayısının 200-300'e kadar gerilediğini anımsatarak 2018’de bu alanda önemi gelişmeler yaşanacağına inandığını söyledi.
2740 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam85
Toplam Ziyaret187107
Hava Durumu
Bu Web Sitesi Desteği