RİZE YAYLALARI
Rize yaylalarını gezdum, gördum, sendagez diye yazdum.
LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ
Likya Yolu yürüyüşümü buradan okuyabilirsiniz.
BATI KARADENİZ'İ GÖRÜN
Batı Karadeniz'de Kelebeğin rüyasına yolculuk başlıyor.
Site Haritası
Takvim

BEYNAM ORMANI

Ankara’nın hemen yanı başındaki doğa harikası Beynam Ormanı uzun süredir koruma altında tutuluyor

Ankara’nın hemen yanı başında bulunan doğa harikası Beynam Ormanı, hem kolay gidilebilir olması, hem de uzun süreden beri koruma altında olması nedeniyle, hafta sonlarında ilgi merkezi oluyor.

Doğal yapısı korunmuş ve koruma altına alınarak adeta park haline getirilmiş olan Meşe ve Karaçam’dan oluşan Beynam ormanına, cüzi bir ücret ödenerek girilebiliyor.

Avcılığın yasaklandığı Beynam’da, yaban hayatı sürüyor. Kurt, Tilki, Yaban Domuzu, Tavşan, Keklik gibi birçok hayvana ormanda yürüyüş yapanların rastlama olasılığı var. Bu bölgede sayıları oldukça çok olan ve “Şah Kartal” olarak adlandırılan Kartal türüne de rastlamak mümkün.

Ormanın içerisinde piknik alanlaır var. Ayrıca ormanda restoran ve kır gazinosu da bulunuyor.

Doğa sporları için ideal bir alan oluşturan Beynam ormanında, doğa yürüyüşleri, yön bulma yarışmaları ve dağ bisikleti gezileri sıkça yapılıyor.

Ormana girmeden önce yol üstünde bulunan Beynam Köyü’nde piknik yapacakların ihtiyaçlarına cevap verecek alışveriş yerleri mevcut.

Beynam köyünde verilecek molada, köyün içerisinde bulunan Atatürk evi’ni ve müzesini gezmeniz de tavsiye edilir.

Atatürk ve Arkadaşları 26 Aralık gecesi zor şartlarda ulaştıkları Beynam Köyünde Muhtar Veli Çavuş’un evinde konaklarlar. Ertesi günün sabahı bu evden ayrıldıktan sonra, 27 Aralık’ta dikmen sırtlarında Ankaralı seğmenlerce karşılanırlar. Şimdi müze haline getirilen Atatürk evi de gezilebilir.

8466 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam40
Toplam Ziyaret186258
Hava Durumu
Bu Web Sitesi Desteği