RİZE YAYLALARI
Rize yaylalarını gezdum, gördum, sendagez diye yazdum.
LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ
Likya Yolu yürüyüşümü buradan okuyabilirsiniz.
BATI KARADENİZ'İ GÖRÜN
Batı Karadeniz'de Kelebeğin rüyasına yolculuk başlıyor.
Site Haritası
Takvim

ÇUBUK AYDOĞAN YAYLASI VE GÖLETİ

Çubuk ilçesinden gidilebilen gölet, Sonbahar’da pastel renkleri ile doğal bir tablo oluşturuyor.

Yıldırım Beyazıt ile Timur’un orduları arasında, Çubuk ovasında 1402 yılında yapılan, fillerin de kullanıldığı Ankara savaşının ardından, bölgede çok sayıda asker köyü kuruldu.

Yındırım Çatak, Yıldırım Demirciler, Yıldırım Evci, Yıldırım Aydoğan, Eğerliközören, Okçular, Mahmutoğlan,  Kışlacık gibi Türkmen isimlerinin yanı sıra, Esen ve Buga gibi Timur’un komutanlarının da isimlerini taşıyan 21 köy, savaşın anılarını günümüze kadar taşımakta.

İşte bu köylerin yaylasını olan Aydoğan yaylası ve göleti, doğa renklerinin yeşilden sarı ve kahverengi tonlara dönüşmeye başladığı bugünlerde, çarpıcı güzellikler sunuyor.

Ankara’ya 80 kilometre uzaklıktaki Aydoğan yaylası, hafta sonları kamp yapmak ve doğa yürüyüşüne katılmak isteyenler için kolay ulaşılabilen bir noktada yer alıyor. Göletin güzelliği ve doğanın renkleri fotoğraf meraklılarına da uygun görüntüler sunuyor.

Ayı Kayası olarak bilinen yerden çıkan kaynak suyu, piknik yapmak isteyenler için tam bir dinlenme alanı oluşturmakta. Dere kıyısında balık avlamak da mümkün. Türkmen geleneklerinin hala hüküm sürdüğü köylerde farklı damak lezzetlerine ulaşabilirsiniz.

2992 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam82
Toplam Ziyaret188834
Hava Durumu
Bu Web Sitesi Desteği