RİZE YAYLALARI
Rize yaylalarını gezdum, gördum, sendagez diye yazdum.
LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ
Likya Yolu yürüyüşümü buradan okuyabilirsiniz.
BATI KARADENİZ'İ GÖRÜN
Batı Karadeniz'de Kelebeğin rüyasına yolculuk başlıyor.
Site Haritası
Takvim

AKSARAY BELEDİYESİ TANITIM ATAĞINDA

Aksaray Belediyesi, Ihlara Vadisi, Hasan Dağı, Saratlı yeraltı şehri, Aşıklı Höyük, Selime Katedrali ve diğer tarihi eserler için tanıtım atağı başlattı

Tarihi ipek yolu üzerinde  yeralan Aksaray ili, şehrin turizm gelirlerini arttırmak için tanıtım ve turizm hareketi başlattı. Birçok esere ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapan 10 bin yıllık tarihi bir kent  Aksaray, turizmde hak ettiği yere gelmek istiyor.



TURİZM ORGANİZATÖRLERİYLE GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Aksaray Belediyesi, Amerika’daki Grand Kanyon’dan sonra dünyanın ikinci büyük kanyonu kabul edilen, il sınırları içindeki Ihlara Vadisi’ni (Kanyonu) ziyaret eden yaklaşık 500 bin turistten elde edilen gelirin Aksaray’ın da pay alması için gerekli alt yapı çalışmalarına başladı. Aksaray Belediyesi, il sınırları içinde yer alan Ihlara Vadisi (Kanyonu), Hasan Dağı, Saratlı yeraltı şehri, Selime Katedrali, Peri bacaları ve kiliseleri, Aşıklı Höyük, Güzelyurt oyma taş otelleri ile Ulu Cami, Zinciriye Medresesi, Ağzı Karahan Kervansarayı  ve 



Eğri Minare gibi birçok önemli eserleri yerli ve yabancı turistlerle buluşturmak istiyor. Bunun için girişimlere başlayan Aksaray Belediyesi,  yurtdışında ve yurt içinde birçok turizm şirketi ile görüşerek farklı destinasyonlar için projeler geliştiriyor…

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, düzenlediği basın toplantısında, turizmde kalkınma hareketi başlattıklarını ve yerli ve yabancı yatırımcıların ilde turizm yatırımları yapabilmesi için gerekli alt yapı çalışmalarını hazırladıklarını söyledi.



Yatırımcıların otel ve diğer tesisler için gerekli arsa ve teşviklerin hazır olduğunu belirten Yazgı,  Aksaray’a yapılacak her türlü yatırım için desteğe hazır olduklarını belirterek,  şunları söyledi: “Aksaray ilimiz, tarihi ve doğal güzellikleri ile birçok ilimizi kıskandıracak zenginliktedir. Ancak bugüne kadar önemli turizm varlıklarımızdan komşu illerimiz bizden daha fazla faydalandı. Biz artık bu konuda harekete geçerek ilimize ait olan bu değerlerimize sahip çıkmak ve turizm gelirini Aksaraylı vatandaşlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz.  



“HEDEFİMİZ  3 MİLYON TURİST”

Aksaray’a yılda 1 milyon civarında turist geliyor. Hedefimiz 2020 yılına kadar bu sayıyı 3 milyona  çıkarmak. Bu konuda bir yandan alt yapı çalışmalarına hız verdik. Diğer yandan ise tur şirketleri ile görüşerek yeni destinasyonlar oluşturuyoruz.


 Bunun için mevcut güzelliklerin yanı sıra Nevşehir’deki balon turlarını da şehrimizde başlattık. Buna ilave olarak dünyada büyük meraklı kitlesi olan Paratrike uçuşları da yapılıyor. Paratrike düz bir alandan 10 metreden havalanabilen bir hava aracıdır. Bununla turistlere Ihlara Vadisi’ni ve Aksaray’ın doğal güzelliklerini havadan turistlere gösterebileceğiz.”

  

İLK BEYİN AMELİYATI 10 BİN YIL ÖNCE AŞIKLI HÖYÜK’TE YAPILDI

Aksaray İl Kültür ve  Turizm  Müdürü Mustafa Doğan da  Aksaray İlinin Kapodokya’nın  temeli olduğunu belirterek, “Aksaray’sız bir Kapodokya düşünülemez…Bakir kalmış bir çok alan var. M. Ö. 8 bin yılına dayanan Aşıklı Höyük de cerrahi müdahale yapılmış kafatası bulunmuştur. Yani ilk beyin ameliyatının 10 bin yıl önce yapıldığı anlaşılmıştır. Yine burada ilk buğday fosili bulunmuştur. Yine Kapodokya’nın gizli kalmış hazinesi Karballa-Gelveri, günümüzdeki adı Güzelyurt ta yer alan kilise ile yeraltı şehirlerimiz ile İpek Yolu üzerinde yer alan ve dönemin ticaret merkezi  “Ağzı Karahan” Kervansarayını   da kültür turizmine kazandırmak istiyoruz.  Bu arada,  “Somuncu Baba Külliyesi”  de şehrimizde ziyaretçilerin önemli uğrak noktasıdır” dedi.

 

3189 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam29
Toplam Ziyaret184073
Hava Durumu
Bu Web Sitesi Desteği