RİZE YAYLALARI
Rize yaylalarını gezdum, gördum, sendagez diye yazdum.
LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ
Likya Yolu yürüyüşümü buradan okuyabilirsiniz.
BATI KARADENİZ'İ GÖRÜN
Batı Karadeniz'de Kelebeğin rüyasına yolculuk başlıyor.
Site Haritası
Takvim

TURİZM KARİKATÜRLERİ YARIŞMASI

9’ncu Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması, bu sene “Geçmişten Bugüne Tatiller” başlığıyla düzenlenecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle ve Er Yatırım ana sponsorluğunda düzenlenen 9’ncu Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması, bu sene “Geçmişten Bugüne Tatiller” başlığıyla düzenlenecek. Anatolia Turizm Akademisi tarafından gerçekleştirilen yarışma ile, toplumsal alışkanlıklara göre şekillenen tatil konusuna çizerlerin penceresinden bakarak, Türkiye’nin dünya turizmindeki çok sesli yönünün yeni başlıklarla zenginleştirilmesi hedefleniyor.

 Yetişkinler ve Gençler kategorilerinde yarışacaklar

Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması 2009 yılından bu yana geleneksel olarak her yıl düzenleniyor. Son beş yıldır Er Yatırım’ın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmada bugüne kadar “Her şey Dahil Sistemi”, “Turizm ve Barış” ve “Turizmin Geleceği, Geleceğin Turizmi” gibi konularda hazırlanan karikatürler yarıştı. Dünyada önde gelen yarışmalardan biri olan Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışmasına “Yetişkinler” ve “Gençler” olmak üzere iki kategoride başvuru kabul ediliyor. Yetişkinler kategorisine 17 ve üstü karikatür sanatçıları katılabilirken, gençler kategorisine ise 16 ve alt yaşlardan katılım kabul ediliyor. Yarışmaya geçen yıl 63 farklı ülkeden 475 karikatür sanatçısı 920 eser ile katılmıştı.

  Yarışma ile 100 karikatürcü Türkiye’yi yakından tanıdı

Yarışma hakkında bilgi veren Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi ve yarışma koordinatörü Prof. Dr. Nazmi KOZAK, yarışmanın 2009 yılından bu yana geleneksel olarak her yıl düzenlendiğini belirterek, yarışma aracılığıyla bugüne kadar 100 dolayında yabancı karikatür sanatçısının Türkiye’ye gelmesi sağlanarak, ülkeyi yakından tanımalarına vesile olduklarını söyledi. Prof. Dr. KOZAK, yarışmanın dünya genelinde saygın bir konuma ulaştığını ve saygınlığın uluslararası karikatür federasyonları tarafından da tescil edildiğini sözlerine ekledi.

 Four Points by Sheraton İzmir Oteli ev sahipliği yapacak

Yarışmanın ana sponsoru Er Yatırım Genel Müdürü Ferzan ÇELİKKANAT ise, Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’na beş yıldır destek vermekten memnun olduklarını ifade ederek, “5 yıldır desteklemekten mutluluk duyduğumuz yarışmamız ile, hem turizm hem de sanatsal açıdan Türkiye’nin tanıtımına katkı sağladığımıza inanıyoruz. Bu sene yarışmanın ödül töreni ve sergisine, Er Yatırım olarak Eylül ayında açılışını gerçekleştireceğimiz Four Points by Sheraton İzmir Oteli’mizde ev sahipliği yapacak olmaktan ötürü de ayrı bir heyecan içerisindeyiz” dedi.

2715 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam41
Toplam Ziyaret186585
Hava Durumu
Bu Web Sitesi Desteği