RİZE YAYLALARI
Rize yaylalarını gezdum, gördum, sendagez diye yazdum.
LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ
Likya Yolu yürüyüşümü buradan okuyabilirsiniz.
BATI KARADENİZ'İ GÖRÜN
Batı Karadeniz'de Kelebeğin rüyasına yolculuk başlıyor.
Site Haritası
Takvim

ÇAMKORU GÖLETİNDE GEYİKLERLE BULUŞUN

Çamkoru’da bulunan üretme çiftliğindeki geyikler doğaya salındı. Şimdi, göl kıyısında ve ormanda, geyikleri görmek ve onların yakınında yürümek mümkün.

Ankara’nın bilinen en eski mesire yerlerinden birisi olan Çamkoru, muhteşem göleti ve doğa harikası ormanına bir başka güzel unsuru daha ekledi. Gölün hemen kıyısında bulunan üretme çiftliğindeki geyikler doğaya salınınca, ormanda ve göl kıyısında, kendi yaşamlarını kuran geyikleri görmek olağan hale geldi.

Çamkoru, yıllardan beri Ankaralıların çokca tercih ettikleri bir doğa harikası. Yemyeşil çam ağaçlarının bulunduğu orman ve hemen kıyısındaki dağ sularından oluşmuş gölet, bu doğa harikasının en ilgi çekici tarafları. Gölet’in kıyısında Hacettepe Üniversitesi’nin yıllardan beri kullandığı bir tesis yer alıyordu. Ancak bu tesisi, son dönemde Ankara Büyükşehir belediyesi devraldı ve onarım başlattı. Bu tarihten itibaren de üniversiteye ait üretme çiftliğindeki geyikler doğaya salındı. Yolunun tamamı asfalt olan Çamkoru’da göletin biraz ilerisinde Orman İşletme şefliği ve onun biraz ilerisinde de, öğrencilik yıllarımızdan kalma Çamkoru İzci Kampı yer alıyor. Çamkoru Gölet’i ve ormanının yanı sıra, doğaya salınan geyiklerin korunması için, Büyükşehir belediyesine bağlı özel güvenlik ekipleri de bölgede görev yapıyorlar.

1114 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam43
Toplam Ziyaret187496
Hava Durumu
Bu Web Sitesi Desteği