RİZE YAYLALARI
Rize yaylalarını gezdum, gördum, sendagez diye yazdum.
LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ
Likya Yolu yürüyüşümü buradan okuyabilirsiniz.
BATI KARADENİZ'İ GÖRÜN
Batı Karadeniz'de Kelebeğin rüyasına yolculuk başlıyor.
Site Haritası
Takvim

HAFTA SONU TERCİHİ; ABANT

Yürüyüş ve bisiklet yollarını kullanmanın yanı sıra göl etrafında atla da dolaşılabilir veya dileyenler balık tutabilir. Çadır kampı yapılabilir.


Abant Gölü yeraltında meydana gelen tektonik çöküntüler sonucunda büyük taş bloklarının vadiyi doldurmasıyla oluşmuştur. Deniz seviyesinden yüksekliği 1328 m. yüzey genişliği 1.25 km² olup maksimum 18m. derinliktedir.

 Tektonik kökenli göl Kuzey Anadolu fay hattında bulunmaktadır. Abant Gölü’nü dağlardan gelen kar suları ve bir iki küçük dere beslemektedir. Gölden dışarı taşan temiz ve doğal su Dirgene Çayı’dır. Abant Gölü çevresinde sıralanan dağların zirveleri tabiat parkının sınırlarını oluşturmaktadır.

 Tabiat parkının en yüksek noktası 1794m. ile Erenler Tepesi iken en düşük noktası 1328m. ile Abant Gölü seviyesidir. Abant gölü kış aylarındaki hızlı hava soğumaları nedeni ile kıyıdan başlayarak tamamen donar.
Abant gölü etrafında mükemmel yürüyüş yolları bulunmakta, yürüyüşseveler, yaz aylarında olduğy gibi kışın da kar üzerinde bu yollarda yürüyebilmektedir.


Ayrıca, çadır kampı yapılacak yerler de mevcuttur. Bisiklet yollarının yanı sıra göl etrafında atla da dolaşılabilir veya dileyenler balık tutabilir.  
(Fotoğraflar: Besim Güçtenkorkmaz)


798 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam46
Toplam Ziyaret187499
Hava Durumu
Bu Web Sitesi Desteği