RİZE YAYLALARI
Rize yaylalarını gezdum, gördum, sendagez diye yazdum.
LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ
Likya Yolu yürüyüşümü buradan okuyabilirsiniz.
BATI KARADENİZ'İ GÖRÜN
Batı Karadeniz'de Kelebeğin rüyasına yolculuk başlıyor.
Site Haritası
Takvim

BİSİKLET TURİZMİ BAŞLATILACAK

Turizm Bakanı Ersoy, Dünya pazarındaki değeri yıllık 44 milyon dolar olan bisiklet turizminden pay almak için çalışmalar yapılacağını söyledi.

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dünya pazarında 44 milyon dolarlık harcama ile önemli bir yere gelen bisiklet turizminden pay almak için çalışmalara başlanacağını açıkladı.

Antalya’da AKTOB tarafından düzenlenen 9. Resort Turizm kongresinde konuşan Bakan Nuri Ersoy, “otoritelere göre, dünyanın en iyi bisiklet rotaları bizim ülkemizde bulunuyor” dedi.

ROTALAR OLUŞTURULACAK

Bu pazardan pay alabilmek için arazi ve yol bisikleti turizmine yönelik rotalar oluşturacaklarını belirten Bakan Ersoy, bu rotaları da “eurovelo” denilen Uluslararası Bisiklet Yolları sistemine entegre edeceklerini söyledi.

Karayolları Genel Müdürlüğü ve Belediyelerle işbirliği yaparak arazi koşullarının bisiklet yoluna uyumlu hale gelmesi için çalışmalar başlatacaklarını ifade eden Bakan Mehmet Nuri Ersoy, bisiklet rotaları üzerinde belli aralıklarla konaklama ve servis hizmeti sağlanacağını söyledi.

THY KARGO DESTEĞİ VERECEK

Şu anda 100 olan Bisiklet dostu otel sayısını önümüzdeki yıllar içinde 1500’e çıkartmayı hedeflediklerini belirten Bakan Ersoy, bisikletli turistlerin Türkiye’ye gelişlerinde THY tarafından kargo desteği verileceğini de açıkladı.

1888 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam6
Toplam Ziyaret183965
Hava Durumu
Bu Web Sitesi Desteği