RİZE YAYLALARI
Rize yaylalarını gezdum, gördum, sendagez diye yazdum.
LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ
Likya Yolu yürüyüşümü buradan okuyabilirsiniz.
BATI KARADENİZ'İ GÖRÜN
Batı Karadeniz'de Kelebeğin rüyasına yolculuk başlıyor.
Site Haritası
Takvim

TAKİ DOĞAN'A VEDA

Usta gazeteci Taki Doğan’ı kaybettik. Dostumdu, arkadaşımdı ama her şeyden önce çok iyi bir gazeteciydi.

Gazeteciler cemiyetimiz Basın Meclisi üyesi Taki Doğan, Türkiye Spor Yazarları Derneği’nde (TSYD) düzenlenen törenin ardından sonsuzluğa uğurlandı. Törene ailesi ve gazeteci dostları ile okurlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, bazı bakanlar ve bürokratlar da katıldı.



Doğan için düzenlenen törende konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, “Ben ilk kez bir cep telefonu ve kulaklıkla nasıl röportaj yapıldığını Taki’de gördüm.



Taki, diliyle, sorumluluğuyla, soruyu karşı tarafa zorlamadan sorduğu üslubu ile gerçek bir gazetecilik örneğiydi. Zor anlaşılan bir insandı, benim de 40 yıllık dostumdu. Hayatı boyunca her zaman seçici oldu. Işıklar içinde uyusun” dedi.

Doğan, Kocatepe Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Gölbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ORTADOĞU GAZETESİNDE YER ALAN VEDA YAZIM

USTA gazeteci Taki Doğan’ı kaybettik. Dostumdu, arkadaşımdı ama her şeyden önce çok iyi bir gazeteciydi. Farklı bir gazetecilik anlayışı vardı. Habere her yönden bakmasını bilirdi.



Yorumlarında okuyucularına mutlaka yeni bir pencere açardı. Milliyet gazetesinde başladığı gazetecilik yaşamında yazdığı spor haberleri ve röportajlar ile kısa sürede sivrildi. Mesai saatlerine bağlı olmadan çalışmayı seviyordu.


Onu geceleri de haber peşinde görmek olağandı. Çalışma saatlerini kendine göre belirlemeyi severdi. Başarıları onu Milliyet’ten, Güneş gazetesine taşıdı. Ankara spor haberleri müdürü oldu. Yaşamının kesiştiği önemlİ isimlerden birisi yine Ankara’da yetişen Ufuk Güldemir’di. Erken yaşta kaybettiğimiz Ufuk Güldemir’in Genel Yayın Yönetmeni olduğu Sabah gazetesinde sadece spor değil, siyasi haberlerle de adından söz ettirmeye başladı.


Güldemir ile birlikte Habertürk gazetesinin ve televizyonunun kuruluşuna katıldı. Habertürk’ün icra kurulu üyesi olduğu dönemde de “Ankara Kokteyli” başlığı altında yaptığı atlatma haberlerle birçok haberciye örnek oldu.



Bir süre ara verdiği gazetecilik yaşamında, son durağı ise Ortadoğu Gazetesi'ydi. Başyazarımız Taki Doğan’ı maalesef kaybettik. Son anlarında yanındaydım.



Ambulans ile hastaneye kaldırılmasına yardımcı oldum. Ama ne yazık ki yoğun bakımda kaldığı 17. günde yaşam mücadelesini kaybetti.



Basın sektörümüzün farklı düşünen renkli siması, yenilikçi yüzlerinden birisiydi Taki Doğan.





Yokluğuna alışmak zor olacak. Ustayı rahmetle anıyorum.
(Besim Güçtenkorkmaz)



1271 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam45
Toplam Ziyaret187498
Hava Durumu
Bu Web Sitesi Desteği