RİZE YAYLALARI
Rize yaylalarını gezdum, gördum, sendagez diye yazdum.
LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ
Likya Yolu yürüyüşümü buradan okuyabilirsiniz.
BATI KARADENİZ'İ GÖRÜN
Batı Karadeniz'de Kelebeğin rüyasına yolculuk başlıyor.
Site Haritası
Takvim

KARDA ÇAMLIDERE ALAKOÇ YAYLASI

Çamlıdere’de bulunan Alakoç köyü ve yaylası, doğa yürüyüşü yapan grupların en çok tercih ettikleri rotalardan birisini oluşturuyor

 Yayla, doğal güzelliği ve temiz havasının yanı sıra, orman içi yollardan Çamkoru Göletine ulaşımın sağlanması ile doğaseverlere keyifli bir yürüyüş olanağı sunuyor.


Eskiden Kızılcahamam’ın en büyük köyü olan Alakoç’un, zaman içerisinde yaşanan göçler nedeniyle nüfusu şimdilerde oldukça azalmış durumda. Son düzenlemelerle Çamlıdere ilçesine bağlanan Alakoç’da, arıcılık ve küçükbaş hayvancılık geçim kaynaklarının başında geliyor.



Yaz aylarında yaylada yapılan şenlikler, büyük şehirlere göçen akrabalar ile köyde kalanları bir araya getirmesi açısından önem taşıyor. Ana yola çok yakın olması nedeniyle yaylada, yazlık evlerin sayıları hızla artmakta.


Çamlıdereliler ile Kızılcahamamlılar arasında tatlı bir sahiplenme yarışının yaşandığı Ankara’lı Halk ozanları Rifat Balaban ve Tolga Çandar’ın yanı sıra, birçok sanatçının da söylediği ‘’meşeler gövermiş varsın göversin’’ türküsünün ilham kaynağının Alakoç yaylasındaki doğal güzellik olduğu da söyleniyor.


1903 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam28
Toplam Ziyaret187050
Hava Durumu
Bu Web Sitesi Desteği