RİZE YAYLALARI
Rize yaylalarını gezdum, gördum, sendagez diye yazdum.
LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ
Likya Yolu yürüyüşümü buradan okuyabilirsiniz.
BATI KARADENİZ'İ GÖRÜN
Batı Karadeniz'de Kelebeğin rüyasına yolculuk başlıyor.
Site Haritası
Takvim

ATATÜRK ARBORETUMU

Ücret ödenerek gezilebilen Atatürk Arboretumu’nda tüm ağaçları incelemeye bir gün yetmiyor. (TURGAY DEVECİOĞLU YAZDI)

Arboretum, canlı bitki müzesi anlamına geliyor. Bilimsel araştırma ve gözlem amacıyla orjini ve yaşları bilinen, çoğunluğu ağaç olmak üzere odunsu bitkilerin yetiştirilip sergilendiği yerlere deniliyor. Atatürk Arboretumu, 1949 yılında Prof. Dr. Hayrettin Kayacık’ın önerisi ile İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi ile Orman Genel Müdürlüğü işbirliği ile İstanbul’da kuruldu.

Arboretum, Sarıyer sınırları içerisinde Belgrad ormanın güney kıyısında 256 hektarlık bir alanda yer alıyor. İçerisinde barındırdığı dünyanın çeşitli yerlerinden getirilen 2 binden fazla ağaç çeşidi ile aynı zamanda, bu alandaki en önemli bitki müzelerinden birisi.



Birbirinden farklı ağaçların üzerinde, özellikleri, yaşları ve nereden geldikleri yazıyor.  

Ücret ödenerek gezilebilen Atatürk Arboretumu’nda tüm ağaçları incelemeye bir gün yetmiyor. 256 hektara yayılan yemyeşil alan içerisinde ayrıca birbirinden güzel 2 gölet bulunuyor.



Çok serin ve dinlendirici bir alan. İçeriye gezmek isteyenler yanlarına sadece su alabiliyorlar. Ziyaretçilerin yiyecekle girmelerine izin verilmiyor. Bu güzel alana, Sarıyer ve Taksim'den kalkan Bahçeköy otobüslerine binerek ulaşmak mümkün. 



3475 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam89
Toplam Ziyaret187378
Hava Durumu
Bu Web Sitesi Desteği