RİZE YAYLALARI
Rize yaylalarını gezdum, gördum, sendagez diye yazdum.
LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ
Likya Yolu yürüyüşümü buradan okuyabilirsiniz.
BATI KARADENİZ'İ GÖRÜN
Batı Karadeniz'de Kelebeğin rüyasına yolculuk başlıyor.
Site Haritası
Takvim

GÜNÜBİRLİK BEYPAZARI

Beypazarı'nda yapacağınız alışverişten sonra, bu ilçenin mesire yeri olan İnözü vadisinde harika vakit geçirebilir, yaylalarında yürüyebilirsiniz.

Beypazarı, hepimizin bildiği gibi, Ankara’ya yaklaşık yüz kilometre uzaklıkta kendisine has tarihi dokusuyla, birbirinden güzel evleriyle mükemmel derecede iyi korunmuş sevimli bir ilçemizdir.



Aradaki uzaklık, bazen Ankaralıları, Beypazarı’nda güzel bir hafta sonu gezisi yapmaktan alıkoyar. Ama bu yolculuğu, eğlenceli bir kültür, gastro ve yürüyüş gezisine dönüştürmek elimizde.



Beypazarı’na gitmek için Eryaman ve Sincan’ı geçtikten sonra geldiğimiz Yenikent beldesinde kısa bir mola verebilir, ilçenin içinden geçerek gidebileceğimiz Zir Vadisinde, birçok mağara ve bu bölgede uzunca bir süre yaşayan Ermenilerin kültür mirasları görebiliriz.



Sonrasında, domatesi ile ünlü Ayaş’ın tarihi evleri de ikinci bir durak yerimiz olabilir.

Yolun devamındaki Güdül Kavşağını geçtikten sonra, sol taraftaki tepenin üzerinde, şimdilik sadece giriş kısmı ortaya çıkartılar tarihi Roma hamamı ile kaplıca sularının getirtildiği kanallar oldukça ilgi çekici.

Beypazarına geldiğimizde ise hemen hemen her köşe bir tarih hazinesi. Beypazarı evlerinin güzelliğini artık hepimiz biliyoruz.



Bu güzel ilçedeki güzel bir gezintiden sonra, bu ilçenin mesire yeri olan İnözü vadisine geçebiliriz.



Vadide, dere kıyısına sıralanmış bahçe içindeki restoranlar yöresel yemekleri ile iyi bir tercih olabilir. İnözü Vadisi ayrıca zengin bir tarihe ve biyoçeşitliliğe sahiptir. Yemeğiniz sırasında şansınız varsa yöresel şarkıları, hikayeleri eşliğinde dinleyerbilirsiniz. Yaprak sarmasını yemeden, havuç suyunu içmeden dönene rastlamadım.



Meyve ve özellikle ceviz ağaçlarının oluşturduğu vadinin dik yamaçlarındaki mağaraların kullanım tarihi Hititler dönemine kadar uzanmaktadır. Vadi aynı zamanda yürüyüşçüler için mükemmel bir parkur da oluşturmaktadır.

953 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam131
Toplam Ziyaret186349
Hava Durumu
Bu Web Sitesi Desteği