RİZE YAYLALARI
Rize yaylalarını gezdum, gördum, sendagez diye yazdum.
LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ
Likya Yolu yürüyüşümü buradan okuyabilirsiniz.
BATI KARADENİZ'İ GÖRÜN
Batı Karadeniz'de Kelebeğin rüyasına yolculuk başlıyor.
Site Haritası
Takvim

GÜNEŞSPOR'DA FUTBOL YILLARI

Bu fotoğraflardaki tüm futbolcu arkadaşlarımı tanıyorum ve onlarla birlikte aynı takımda oynamanın, maç sonunda köfte ekmek yemenin, tatlıcıca birer baklava alabilmenin, stadın önündeki turşucudan, turşu suyu içmenin hazzını hala yaşıyorum.


Aydınlıkevler'de, Lisenin yanındaki toprak sahada (şimdi meslek lisesi olan yer) 10 yaşından sonra futbol topunu tepmek, her delikanlı için vazgeçilmezdi. Sahanın bir yanı Subeyevlerine bakardı ve orada muhteşem bir koru vardı. Arka tarafına oleyis derdik. Oleyisin sonunda ise Kalaba çayı bulunurdu. 




13-14 yaşlarında, benden 10 yaş büyüklerle futbol oynuyordum. Fena da değildim. Bir gün bizim mahalle maçını, Güneşspor Kulbünün unutulmaz başkanı Avni Bulduk'da seyrediyormuş. Büyüklere attığım 2-3 çalım ve bir golden sonra beni çağırdı ve "Güneşspor'a gel" dedi. Ertesi gün gittim. Hemen lisansımı çıkarttılar. Genç takım oyuncusu olarak başladım ve 19 yaşına kadar oynadım.
Kalecilerimizden Nevzat Şekerspor ve Konyaspor'a gitti ilerleyen yıllarda. Arif Peçenek Ankaragücü ve milli takımın kalecisi oldu. Nezihi Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta oynadı. Paşa Hüseyin de Fenerbahçe ve Adanaspor formalarını giydi. Benim gittiğim sene profesyonel takım 3. ligde oynuyordu. 
Ben futbolun peşine fazla düşmedim. Ama bir süre oynadım. Çok güzel arkadaşlıkklar edindim. Spor disiplini aldım ve takımdaşlığın ne demek olduğunu öğrendim. Bunlardan da spor yazarlığı yaparken son derece yararlandım. 
Güneşsporlu İlhan Aküzüm spor bakanı olduğu zaman, Avni Bulduk'un otelinde İlhan Aküzüm ile kebap yiyerek ilk röportajı yapan gazeteci olmak, Güneşspor'lu olmamın sonucuydu. Bu fotoğraflardaki tüm futbolcu arkadaşlarımı tanıyorum ve onlarla birlikte aynı takımda oynamanın, maç sonunda köfte ekmek yemenin, tatlıcıca birer baklava alabilmenin, stadın önündeki turşucudan, turşu suyu içmenin hazzını hala yaşıyorum. 
19 Mayıs SDtadının zımparayı andıran toprak sahalarında yaralanmanın, dinyakos denilen kösele kramponların çivilerinin ayağımızın altını delmesinin acısını, Ankaragücü ve 19 Mayıs stadlarında zaman zaman maç oynamayarak telafi etmek bile unutulmazdı.. O günlerden ben de sadece bu iki fotoğraf kaldı. Fotoğrafın birisinde, İl müdürü Celal Olgaç da yer alıyor. Sene 1974 veya 1975 olmalı...



(Bu da Aydınlıkevler semti futbol takımı)


1611 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam9
Toplam Ziyaret187158
Hava Durumu
Bu Web Sitesi Desteği