RİZE YAYLALARI
Rize yaylalarını gezdum, gördum, sendagez diye yazdum.
LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ
Likya Yolu yürüyüşümü buradan okuyabilirsiniz.
BATI KARADENİZ'İ GÖRÜN
Batı Karadeniz'de Kelebeğin rüyasına yolculuk başlıyor.
Site Haritası
Takvim

ALANYA'DA ÇOCUK FESTİVALİ

23 Nisan bayramı, Alanya'da bir hafta boyunca misafir edilen dünya çocukları ile birlikte kutlanıyor.

Dünya’da çocuklara yönelik kutlanan tek bayram olma özelliği taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Alanya’da bir hafta süren etkinliklerle kutlanmaya devam ediliyor. 29 Nisan tarihine kadar sürecek çocuk festivaline Alanya ve çevresindeki illerden ve yabancı ülkelerden gelen çocuklarla da katılınca festival uluslararası bir havaya büründü.

Festival için Alanya’ya gelen Litvanya, Polonya ve Finlandiya, Rusya. Kazakistan, Azerbaycanlı öğrenciler dans gösterileri yaptı. Alanya Belediye Başkanı Adem Yücel, festivalin gelecek yıllarda da devam edeceğini vurgulayarak “Alanya Uluslararası Çocuk Festivalimiz hem eğitici hem de keyifli bir festival oldu. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz festivali, gelecek yıllarda da çıtasını yükselterek devam ettireceğiz“ dedi. Festivalde ayrıca kitap fuarı de açıldı. Çocuklar ve aileleri, kitap fuarına ilk günden yoğun ilgi gösterdi. Öğrenciler kendilerine önceden dağıtılan kumbaralarda biriktirdikleri paralarla fuardan istedikleri kitapları aldı. 22 yayınevinin yer aldığı kitap fuarında ayrıca 19 çocuk kitap yazarı da çocuklarla buluştu.

İREM DERİCİ KONSER VERDİ

Festival de ayrıca Alanya’nın Tavşandamı mevkiinde 50 bin metrekarelik alana inşa edilen dev yaşam alanı da düzenlenen muhteşem bir açılış töreni ile hizmete girdi. Konuşmaların ardından havai fişek gösterileri ile açılış yapıldı. Daha sonra da pop müzik sanatçısı İrem Derici konser verdi. Derici, yabancı öğrencilerle birlikte “Hayat Bayram Olsa” şarkısını söyledi. Sahne performansı ile alkış alan İrem Derici birçok parçasını konser alanını hınca hınç dolduran hayranları ile birlikte seslendirdi. 

2321 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam50
Toplam Ziyaret186032
Hava Durumu
Bu Web Sitesi Desteği