RİZE YAYLALARI
Rize yaylalarını gezdum, gördum, sendagez diye yazdum.
LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ
Likya Yolu yürüyüşümü buradan okuyabilirsiniz.
BATI KARADENİZ'İ GÖRÜN
Batı Karadeniz'de Kelebeğin rüyasına yolculuk başlıyor.
Site Haritası
Takvim

BODRUM'DA ALİ ŞEN İLE FENERBAHÇE SOHBETİ

Bodrum’daki çiftlik evinde misafiri olduğum Ali Şen, Fenerbahçe seçimlerinde tüm desteğinin Ali Koç için olduğunu söyledi, “Fenerbahçe’nin kurtuluşu 100 milyon dolardan fazla bağış planlayan Ali Koç’ta” dedi.

Bodrum’a, 45 yıl önce mezun olduğum Aydınlıkevler Lisesi’nin arkadaş buluşmasına giderken, aynı uçakta olduğunu bildiğim gazeteci arkadaşım Meriç Enercan ile havaalanında buluşmak üzere sözleşmiştim. Meriç yazlık evinin eksikleri için Bodrum’a uçuyordu. 

Uçak saatini beklerken, Fenerbahçe Kulübünün eski yöneticilerinden Yavuz Kayral da, Bodrum’a gitmek üzere bekleme salonunda gelince, üçümüz arasında, güzel bir sohbet oluştu. Konu elbette futboldu. Söz, Fenerbahçe’deki seçimlere gelince, tabi ki yıllardır Bodrum’da yaşayan eski başkan Ali Şen’in adı geçti.

Yavuz Kayral, Ali Şen döneminde Fenerbahçe yönetim kurulu üyesiydi ve hala çok sık görüşüyorlardı. Havaalanından Ali Şen’i telefonla arayan Yavuz Kayral, hep birlikte Bodrum’a geleceğimizi söyleyince spor yazarlığı döneminden benim ve Meriç’in iyi tanıdığı Ali Şen, “evime bekliyorum. Sohbet ederiz.” dedi.

ALİ ŞEN VE OTTO BARİÇ

Ali Şen ile her gazetecinin bir unutulmaz anısı sanırım vardır. Ali Şen’in Fenerbahçe Başkanı olduğu dönemde İstanbullu meslektaşlarım gibi çok sık olmasa da Ankara ziyaretlerinde görüşürdük. 1997 yılında Sabah’ta çalışırken, Hırvatistan’ın bir sahil kasabası olan Opaja şehrinde Avrupa Halter Şampiyonasını izliyordum. Halil Mutlu ve diğer milli sporcular, başarılı sonuçlar alıyorlar ve çalıştığım gazete de haberlere geniş yer veriyordu. Telefonum çaldı, arayan İstanbul’daki spor müdürü Büşah Gencer’di. Ali Şen’i çıkan Halter haberlerinden dolayı Hırvatistan’da olduğumu bildiğimi ve beni birazdan arayacağını söyledi. Biraz sonra Ali Şen’di ve bana, “Besim Hırvat Hoca Otto Bariç’i Fenerbahçe’nin Teknik Direktörlüğüne getirdik. Anlaşma sağlandı. Kendisi Hırvatistan’da ve çalıştırdığı Zagreb takımı ile bugün maça çıkacak, ondan sonra İstanbul’a gelecek” dedi. Eee. Bu haber kaçırılır mı? Hemen taksi tutup Zagreb’e, Otto Bariç’in evine gittim. Kapıyı Bariç’in eşi açtı ve eşinin takımla beraber Pula şehrine gittiğini söyledi. Hırvatistan küçük yer. İki saat sonra Pula’daydım ve maç başlamadan Otto Bariç’i yakaladım. Bariç ile Fenerbahçe adına ilk ve güzel bir röportaj oldu. Gazetede neredeyse tam sayfa bu atlatma haber yayınlandı. Brezilyalı Pereria’nın yerine, Otto Bariç’in geleceğini Türkiye böylece öğrendi. Benim, Otto Bariç ile olan röportaj fotoğrafım ise neredeyse gazetenin yarısını kaplıyordu. Otto Bariç, 1997-98 sezonunda Trabzon’da oynanan Türkiye Kupası rövanş maçında sırtına gelen bir taş parçası ile yerde kalmış ve Fenerbahçe takımı tepki olarak sahadan çekilmişti.

ALİ BABA’NIN DEV ÇİFTLİK EVİ

Ertesi gün Bodrum’da Meriç ile buluştuk. Yavuz Kayral, Ali Şen’in Yalıkavak’taki çiftliğine gitmek için Ali Şen’i görmek isteyen otel sahibi arkadaşı Atila Özsezer de haber vermişti.

Güvenlik görevlisinin açtığı demir bahçe kapısından sonra, saray gibi evin giriş kapısına araba ile ulaşmak, bir-iki dakikamızı aldı. Çünkü Bodrum’un merkezi sayılan Yalıkavak’daki bu çiftlik evi yaklaşık 180 dönüm üzerine kuruluydu. İçeride çok sayıda kedi ve köpek beslendiğini gördük. Ayrıca ciddi miktarda da keçi ve diğer besi hayvanlarından varmış. Saray yavrusu evde, şarap mahzeninden sinema salonuna kadar yok yoktu.

Ali Şen,  salondan sonra geçilen manzaralı odada bizi karşıladı. Önce otel sahibi Atila Özsezer ile kısa bir turizm sohbeti yaptı. Uçak firması Greenair’in sahibi olarak turizm konusuna da hakimdi. 80 yaşını geçmesine rağmen, berrak bir hafızaya sahipti ve her şeyi tüm detayları ile hatırlıyordu.

ALİ KOÇ’A TAM DESTEK

Konu Fenerbahçe’ye ve kongreye gelince, tüm desteğini başkan adayı Ali Koç’a verdiğini söyledi. Ali Koç’un, Barcelona kulübüne sponsor anlaşması için 70 milyon dolar verdiğini hatırlatan Ali Şen, “Ali Koç başkan olursa, bunun çok daha fazlasını Fenerbahçe’ye karşılıksız bağışlayacak. Ayrıca Koç grubunun da bağışı olacak. Toplam bağış 100 milyon doları geçecek” dedi. Ali Şen ile çok uzun konuştuk. 3.5 saat süren sohbetin sonunda “Ali Koç’a söyledim. Fenerbahçe her zaman şampiyon olamayabilir. Ligi ikinci sırada da bitirebilir. Ancak, Galatasaray 3. Sırada olursa, bu sıralama Fenerbahçeliler tarafından kabul edilebilir dedim” dedi. Kapıya kadar uğurlarken, “yarın akşam da bu ekip beraber yemek yiyelim” dedi. Ancak ekibin bir bölümü ertesi gün Bodrum’dan ayrılıyordu. Onun için Ali Şen’in yemek daveti, 2018’in sıcak yaz günlerine ertelendi.

 

5676 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam42
Toplam Ziyaret187495
Hava Durumu
Bu Web Sitesi Desteği