RİZE YAYLALARI
Rize yaylalarını gezdum, gördum, sendagez diye yazdum.
LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ
Likya Yolu yürüyüşümü buradan okuyabilirsiniz.
BATI KARADENİZ'İ GÖRÜN
Batı Karadeniz'de Kelebeğin rüyasına yolculuk başlıyor.
Site Haritası
Takvim

AKTAŞ VADİSİNDE KAR YÜRÜYÜŞÜ

Karda yürürken, siz bir ayının ayak izini hiç gördünüz mü?

AYININ AYAK İZİ



Ortalama 1500 rakımlı Gerede Aktaş Vadisi, yaylaları, orman içi yolları ve orman gözetleme kulesi ile seçenekli karda yürüyüş rotalarına sahip bir bölge.



Özellikle,  Köknar Ağaçları’nın karla kaplanmış dallarının yarattığı piramidal görünümleri yürüyüşlere ayrı bir keyif katıyor. Ankara’ya 120 kilometre. uzaklıkta. İstanbul yolundan Kazan, Kızılcahamam yolu takip edilerek ulaşım sağlanıyor.



Yol kenarındaki Orman İşletme binası ve yapay gölet,  genel olarak yürüyüşlerin başlangıç ya da bitiş noktası olarak belirleniyor.  Mevsime ve hava koşullarına göre farklı rotalar da tercih edilebilir. Yünlü yaylasından, tavşan çeşmesini takip ederek zirve yapılabileceği gibi, Otoyol Cankurtaran mevkiinden Gölete kadar daha uzun bir parkur da yürünebilir. 


Son yıllarda, Aktaş vadisi çevresindeki yaylalarda görülen hızlı yapılaşma, buradaki ormanlık alanları tehdit etmeye başladı.




Açılan yollar, elektrik hatları, su kaynaklarının depolarda toplanması, kaçak kesimler, avcılık, ormanla birlikte yaban hayatını da olumsuz etkileyen insan müdahaleleri olarak karşımıza çıkıyor.


Geleneksel yayla evlerinin yerine, beton yığını binalar yükselmesi, orman ve burada yaşayan başta ayak izini gördüğümüz ayılar olmak üzere, yaban hayvanları adına üzücü.


1373 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam76
Toplam Ziyaret187365
Hava Durumu
Bu Web Sitesi Desteği