RİZE YAYLALARI
Rize yaylalarını gezdum, gördum, sendagez diye yazdum.
LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ
Likya Yolu yürüyüşümü buradan okuyabilirsiniz.
BATI KARADENİZ'İ GÖRÜN
Batı Karadeniz'de Kelebeğin rüyasına yolculuk başlıyor.
Site Haritası
Takvim

4 FUTBOL TAKIMIMIZ İLK 20'DE

Ama hangi 20'de. En çok borcu olanlar listesinde.

Federasyon yöneticilerinin ve kulüplerin yanlış transferi, hesapsız kitapsız harcamaları nedeniyle ülkemiz futbol takımları da borç batağının içinde çırpınıyor.

2010 yılında açıklanan “Avrupa’nın en borçlu 20 takımı” listesinde 9 İspanyol, 8 İngiliz, 2 İtalyan ve 1 alman takımı yer alıyordu.2017 listesinde ne yazık ki, 4 de Türk takımı bulunuyor.

Spor Magazin ve araştırma sitesi “TheRichest”in açıkladığı 2017 rakamlarına göre, 20 takımlık en borçlular listesine 4 büyüklerimiz eksiksiz girdi. Böylece, 2009 yılında, “kulüpler doğru idare edilsin” diye UEFA tarafından uygulamaya konan Finansal Fair Play kararlarına rağmen “nurtopu” gibi çocuklarımız oldu. Avrupa takımları kurallara uyup bütçelerini dengeledi, hatta iyileştirdi. Biz ise kendi Futbol Federasyonumuzun öncülüğünde 14 yabancı kuralını devreye sokup, parayı oluk olukyabancı oyuncuların memleketlerine akıtarak, listeye balıklama daldık.

BAŞI GALATASARAY ÇEKİYOR

7 sene önce hiçbir takımımızın bulunmadığı borçlular listesinde bu yıl Galatasaray 300 milyon dolarla 8. Sırada yer alıyor.Teknik DirektörIgorTudor ile yollarını ayıran ve şu sıralarda Fatih Terim ile flört eden Galatasaray yönetimi, devre arasında da transfere devam edeceği için borcunu muhtemelen 400 milyon dolara taşıyarak, önümüzdeki sezon ilk üçü zorlar. Sezon başında Galatasaraylı yöneticiler, çok harcama yapmalarının nedenlerini, “bu sezon şampiyon olacağız ve şampiyonlar liginden alacağımız katılım ücreti ile bu borçlarımızı ödeyeceğiz” diye açıklıyorlardı. Galatasaray bu hafta liderliği kaybetti. Sezon sonunda şampiyonluğu da kaybederlerse, bir sene sonra, Beşiktaş gibi  “Feda” ligi oynamak zorunda kalabilir.

ARDINDAN BEŞİKTAŞ GELİYOR

En borçlu 20 takım listesinde Galatasaray’ın iki basamak altında, 9. sırada Beşiktaş yer alıyor. Borcu 265 milyon dolar olan Beşiktaş’ta, borcun en önemli yaratıcılarından birisi olan eski başkanı Yıldırım Demirören, şimdi Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı yapıyor. Demirören, 14 yabancı kuralını ülkemiz futboluna getirip pervasız kulüp harcamalarına yol açmakla herkes tarafından eleştiriliyor.

Borçlu takımlar listesinde Trabzonspor, 107 milyon dolarla 14. sırada bulunuyor. Her sene 20 futbolcu alıp bir o kadarını gönderen, kendi öz çocukları yerine, futbol menejerlerininönerdiği isimleri yüksek bedellerle kadrosuna katan Tranzonspor, listede 14. sırada yer alıyor ama bu hesapsız harcamalar devam ederse, ilk 10 içine rahatlıkla kabul edilebilir. “TheRichest”in açıklamasına göre karadeniz ekibinin borcu 107 milyon dolar.

FENERBAHÇE TOPARLANIYOR

17. sırada ise Fenerbahçe var. Borcu 81 milyon dolar olarak belirtilmiş. Ancak Fenerbahçe’nin Finansal Fair Play kurallarına uyum içinde olduğundan söz ediliyor. Yani Fenerbahçe, bütçesinin gelir gider kalemlerini dengeleyerek kendisini toparlamaya çalışan bir görüntü çiziyor.

7 yıl önceki liste de, bugünkü listede de ilk sırayı İngiliz Manchester United alıyor. Bu takım ilk sırada olmasına rağmen, borcunu 7 yıl içerisinde uyguladığı Finansal Fair Play politikalarıyla 716 milyon dolardan, 569 milyon dolara indirmiş. 7 yıl önce ikinci sırada olan Chelsea ise bugün listede yer almazken, Türk kulüpleri ise koşar adım listede yerlerini almışlar.

YASAK GELEBİLİR

Takımlarımız Finansal Fair Play açısından kötü gidişlerini sürdürürlerse, birkaç yıl sonra ülkemizin birçok takımına Avrupa şampiyonalarına katılmama” yasağı gelebilir, hep birlikte süper lig yerine, 4 yıl önce Beşiktaş’ın yaptığı gibi” feda” ligi oynayabiliriz.

766 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam47
Toplam Ziyaret187196
Hava Durumu
Bu Web Sitesi Desteği