RİZE YAYLALARI
Rize yaylalarını gezdum, gördum, sendagez diye yazdum.
LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ
Likya Yolu yürüyüşümü buradan okuyabilirsiniz.
BATI KARADENİZ'İ GÖRÜN
Batı Karadeniz'de Kelebeğin rüyasına yolculuk başlıyor.
Site Haritası
Takvim

KAYSERİ ERCİYES DAĞI KAYAK MERKEZİ

Anadolu’nun zirvesi olan Erciyes dağı, yıllardır kayak, yürüyüş ve tırmanış tutkunlarına ev sahipliği yapıyor

Ankara’dan yola çıkanlar için otobanı andıran bölünmüş yolu kullanarak dikkatli bir yolculuktan sonra 4 saate ulaşılan Kayseri’deki Erciyes dağı, yıllardan beri başta başkent olmak üzere birçok Anadolu şehrindeki Kayak tutkunlarının vazgeçilmez zirveleri arasında yer alıyor.

3 bin 900 metreyi geçen zirve yükseltisi ile muhteşem bir görüntüsü olan ve zirvesi her daim karla kaplı kalan Erciyes, sönmüş bir volkanik dağdır. Lavlarının, yıllar öncesinden başlayarak bir başka tabiat harikasını, Kapadokya Bölgesindeki Peri Bacalarını oluşturduğu bilinmektedir.

Pistlerinin yer aldığı 2 bin 400 metreden 3 bin metreye kadar yükselti veren Tekir Yaylası, Kayak tutkunları için önemli bir merkezdir. Pistlerin hemen başında yer alan çok sayıda otelde yüksek sezonda yer bulabilmek bayağı zordur. Ancak, Kayseri şehir merkezinde bulunan oteller de kayak tutkunlarının konaklama ihtiyacına yardımcı olmaktadır.

UZATILAN PİSTLER VE GECE KAYAĞI


Önemli kayak destinasyonlarından birisi olmasına rağmen, yıllardan beri 3 kilometrelik kısa bir piste mahkum kalan Erciyes, dağın neredeyse tamamını çevreleyen çıkış noktalarının tamamlanması ve yeni pistler açılması ile uluslararası standartlara büründü. Bazı pistlerin ışıklandırılması ile gece kayağı olanağının da sağlanması ise bu güzel dağı kayak tutkunları için daha da keyifli hale getirdi.

(Kayak pistleri uzayınca, zirveden neredeyse fotoğrafta görülen Ege Güçtenkorkmaz gibi Kayseri'ye kadar kayılabiliyor)

Erciyes’in zirvesinde bulunan kayak pistlerine çıkmak için eskiden bir tek kapı bulunurken, şimdi Develi, Tekir, Hisarcık ve Hacılar olmak üzere 4 ayrı kapıdan telesiyej ile zirveye çıkılıyor. Her bir kapı, kayak tutkunlarını, dağın ayrı bir zirve noktasına götürüp, farklı heyecanlar yaratıyor. Ancak, kapılar arasında kayak yaparak geçiş sağlanabilindiğinden, bir kayakçı 20-25 kilometrelik bir kayış sağlayabiliyor.



Pistlerin zorluk derecesine göre, Siyah, Kırmızı ve Mavi ile işaretlenmesi kayakçılara seçim olanağı sağlıyor. Dağın zirvesinden neredeyse Kayseri şehir merkezine kadar uzanan pistler ise Erciyes’i, kayak sporuna gönül verenler anlamında önemli bir noktaya taşıyacak gibi gözüküyor. Teleskilerin yanı sıra, koltukları ısıtmalı telesiyejler ve kayak bagajları olan teleferikler Erciyes’in cazibesini daha da arttırıyor. Işıklandırılan pistlerde yapılan gece kayağı ise farklı bir görüntü oluşturuyor.

HIZLI TREN NİYE YOK

Ankara'dan kayseriye hızlı tren bağlantısının bir türlü kurulamaması, kayak pistlerininin rantable kullanılamması önündeki en büyük engel olarak yıllardır duruyor.

2027 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam37
Toplam Ziyaret187326
Hava Durumu
Bu Web Sitesi Desteği