RİZE YAYLALARI
Rize yaylalarını gezdum, gördum, sendagez diye yazdum.
LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ
Likya Yolu yürüyüşümü buradan okuyabilirsiniz.
BATI KARADENİZ'İ GÖRÜN
Batı Karadeniz'de Kelebeğin rüyasına yolculuk başlıyor.
Site Haritası
Takvim

ERKEN REZERVASYON UYARISI

Etstur Genel Müdür Yardımcısı Suat Özbek, kampanyalardaki indirim oyunlarına dikkat çekerek, bazı fiyatlandırmaları gerçek olmadığını söyledi.

Erken rezervasyon sisteminin kötü amaçlı girişimlere alet edilmemesi konusunda sektörden uyarılar geliyor.
 
Bazı firmaların erken rezervasyon mantığı ile uyuşmayan süre ve fiyat indirimleri içeren ilanlar verdiğine dikkat çeken sektör temsilcileri, yeni gelişen bu alanın küçük hesaplar yüzünden sistemin zarar görebileceğini söylüyor.
 
İç turizm forumu


 
Erken rezervasyon konusu  7. Uluslararası Resort Turizm Kongresi kapsamında 29 Kasım’da Antalya Kundu’daki Trendy Resort’te konaklama kesimi ile online ve değer kanallardan satış yapan firma temsilcilerinin katılımıyla yapılan ‘İç Turizm Forumu’nda da gündeme gelmişti.
 
Toplantıda yeni yeni gelişmesine rağmen hızla gelişen sistemin zarar görmemesi için kurallara uyulması konusunda tarafların işbirliği yapması noktasında karar alınmıştı.
 
Konuyla ilgili bir uyarı da Etstur’dan geldi
 
Etstur Genel Müdür Yardımcısı Suat Özbek, kampanyalardaki indirim oyunlarına dikkat çekerek, bazı fiyatlandırmaları gerçek olmadığını söyledi.
 
Kasım ayında başlayan ve yüzde 50'lere varan oranlarda indirim fırsatı sunan erken rezervasyonun birinci döneminin bittiğini belirten Özbek, kampanyalardaki indirim oyunlarına dikkat çekerek şunları söyledi:
 
Aldatıcı fiyatlar


 
"Mayıs ayı geldiğinde piyasada hâlâ kasım ayındaki afişe indirim oranlarının devam ediyor olması gerçekçi değil. Bu fiyatlandırmanın gerçek olmadığı, suni olduğu anlamına geliyor." 
 
"Kasım ayında da nisan ayında da yüzde 50 indirim olmaz. Burada bir aldatmaca söz konusu olduğu aşikar. "Son gün" diye bağırıp, o son gün bitimini 3 hafta ötelemek olmaz" diyen Özbek şunları söyledi:
 
Kurallara uyulmalı
 
Erken rezervasyon kampanyaları kasım ayında başlayıp mayıs ayının sonuna kadar devam ediyor. Her ay 5'er puan gerileyerek indirim oranları uygulanıyor. Haliyle ocakta, şubatta satın alma yapan misafir, özellikle de bu sezon dolulukların yoğun olacağını düşünürsek, son dakika satın alacak misafirlere göre muhakkak ki çok çok daha avantajlı olacak." 
 
Bu yıl erken rezervasyon kampanyalarında olan talebin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60 arttığına işaret eden Özbek, "Bu talep artışını ileri dönemlere yönelik satın alma yapacak misafirlerin, fiyat avantajından ve yüksek indirim oranlarından yararlanma ihtiyacı duymasına bağlıyoruz" dedi.
 
Gelişmeler iyi, buna gölge düşürülmemeli
 
Gezilog’tan Yasin Güngör de, indirim politikasının etkileyici ve sattıran bir satış şekli olarak göründüğünü belirterek, “Bu alandaki gelişmeler sevindirici, buna zarar verebilecek, başta aldatıcı fiyatlar olmak üzere tarih ve diğer uygulamalardaki yanıltıcı bilgilerden kaçınmak gerekir” dedi. 
 
618 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam92
Toplam Ziyaret187381
Hava Durumu
Bu Web Sitesi Desteği