RİZE YAYLALARI
Rize yaylalarını gezdum, gördum, sendagez diye yazdum.
LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ
Likya Yolu yürüyüşümü buradan okuyabilirsiniz.
BATI KARADENİZ'İ GÖRÜN
Batı Karadeniz'de Kelebeğin rüyasına yolculuk başlıyor.
Site Haritası
Takvim

RİZE ÇAĞRANKAYA KAR YÜRÜYÜŞÜ

Bir kış masalının 7'incisine az kaldı. Şubat ayında yaylalara yapılacak kar yürüyüşü için geri sayım başladı. Yazan : Hasan Kuy

 

Bir Kış Masalı
Bir avuç insanla başladı yolculuk önlerinde ayak izleri yoktu denenmiş aktarılmış yaşanmışlıklar yoktu. Yazları çıkılabilen yaylaları kar altında görmenin düşlerini görüyorlardı. Adını koyamadıkları hayallerin gün olacak bir kış masalı olacağını bilmeden yürekleriyle yürüyüp,ayak izlerini bıraktılar. Gerçekleştirdikleri hayalin yaşanmışlıklarını deneyimlerini fotoğraflayıp her platformda anlattıla, "çoğalmalıyız" diyerek.



Doğdukları coğrafyaya doğaya ve insana duydukları minnet, saygı bunu gerektiriyordu. Aldırmadılar birilerinin olmaz bu iş demelerine bürokrasinin işlemeyen çarklarına karşılık emek ve para harcadılar.
Ve bir gün adını koydular. Bir kış masalı diye Hayde dağlara Sessizliğin sesini dinlemeye, dağlar seni çağırıyor ve cenneti görmeden ölmeyin sloganlarıyla gelmezsen göremezsin diyerek dört bir yanda yaşanmışlıkları ortak payda haline getirdiler..
Hayalleri büyük çığlıkları cılızdı, "Hayde dağlara" derken. Kaçkarlara yolculuk umuda yolculuk olacaktı. İnsanı yaşatmanın yolunun doğaya sahip çıkmakla onu koruyup gelecekten aldığımız emaneti gelecek kuşaklara aktarmaktan geçtiğini biliyorlardı.
Çoğaldılar 5-10 30 derken yüzlerle (6. Çağrankaya Kar yürüyüşü 650 katılımcı ile gerçekleştirilmiştir) ifade edilen sayılara ulaştılar.Artık İkizdere Şubat ayının son haftası bir şenlik bir festival havası yaşıyor .
Ülkenin her yanından gelen birbirini tanımayan ama düşerken elini tutacak yeni dostluklara kapı açıyor Bir kış masalı paydasında. Dağların sesine kulak ver dağlarda seninde ayak izin olsun, belki Kaçkarlar kıvamında demlenmiş bir çay içeriz odun ateşinde kaynayan kara demlikten sıcacık dost sohbetiyle.

DAĞLAR SANA GELMEZ YÜREĞİNLE YÜRÜYÜP SEN GİTMELİSİN.
DAĞLAR SENİ ÇAĞIRIYOR…

2895 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam104
Toplam Ziyaret187253
Hava Durumu
Bu Web Sitesi Desteği