Zirvesi kış aylarında hep karla kaplı olan Işık dağının, platosu 1500, zirvesi ise 2 bin 200 metreye ulaşır. Ancak, kaçırılmaması gereken bir ayrıntı var. Gidiş yönünde yolun sağ tarafında yer alan yamaçlar, önemli bir jeosit alanıdır.
Salın köyünden sonra Işık dağı gelenleri kucaklar. Dağın platosu olan Salın yaylası, her sene bahar aylarında çeşitli şenliklere ev sahipliği yapmaktadır. Çam ağaçları ile kaplı Salın yaylasındaki şenlikler, hayvancılıkla geçimini sağlayan köylülerin ve dağcıların en önemli etkinliklerinden birisidir.
Işık Dağı tamamen çam ağaçları ile kaplı, yemyeşil bir dağdır. Oldukça dik bir çıkışla ulaşılan dağın zirvesi mükemmel bir manzaraya ve belki de hiç görmediğiniz bin bir renkte çiçeklere ev sahipliği yapar.
Zirve noktasında vericiler ve koruma binası yer almaktadır. Eğer hava açıksa, sanki Anadolu’ya uçaktan bakmak gibidir zirve. Hemen aşağıda, dağın suları ile beslenen Karagöl ister istemez mükemmel görüntüsü ile hemen dikkatinizi çeker.
Küçük bir göl olmasına rağmen, bir tabiat harikasıdır ve Ankara’nın saklı, bakir bahçelerinden birisidir. Yakınında Yağcı Hüseyin Köyü bulunmaktadır. Çerkeş Karayolundan yağcı Hüseyin köyüne sapıldıktan sonra, Karagöl’e ulaşmak çok daha kolaydır. Karagöl, günü birlik gezginlerin yanı sıra, çadır kampı için de bu işi gönül verenlerin ilk tercihlerindendir.